Naam therapeut: Jos Olgers
NBVH Lidnummer:
AGB praktijk: 90004309
AGB therapeut: 90025447
Overige licenties:
Vergoeding door aanvullende ziektekosten- verzekering: Ja, (deels) vergoed door meeste verzekeraars
Beeldbellen (online consulten): Nee

 

Specialisaties:

Iets over mij:

Voice Dialogue
Overlevingsstrategieën
Bindingspatronen in relaties

PERSOONLIJK
Laat ik me voorstellen. Ik ben al sinds 1954 Jos Olgers. Mijn wieg stond in Amsterdam, waar ik mijn jeugd doorbracht. Zoals elk mens bewaar ik aan deze tijden goede en slechte herinneringen. De slechte herinneringen gingen vooral over een nare schooltijd. De goede herinneringen hadden te maken met de bruisende stad waar ik leefde: hippies, provo’s kabouters, scholieren- en studentenprotest, cultuur etc.
Als oorspronkelijk verlegen jongen durfde ik dankzij een serie therapeutische trainingen me steeds zichtbaarder te maken. Langzamerhand kwam ik steeds steviger in het leven te staan; een leven waar ik steeds meer van begreep en van genoot.
Ruim twintig jaar geleden kwam ik mijn lief en vrouw Bertien van Woelderen tegen en samen voelen we ons nog steeds gelukkig met elkaar.
Ik ben vader van een zoon en grootvader van twee geweldige kleinzonen. Dankzij Bertien ben ik ook nog bonus grootvader van 4 geweldige geweldige kleinkinderen.
Bertien en ik dromen nu over een toekomst met rust, natuur, stilte en ruimte voor elkaar.

GROEI TOT THERAPEUT, DOCENT EN SCHRIJVER
Na de HAVO studeerde ik HBO Inrichtingswerk; net niet afgemaakt. Daarna ontving ik in het jaar dat mijn zoon geboren werd het diploma HBO Maatschappelijk Werk. Tijdens mijn studie hoorde ik over hypnose en hypnotherapie als een therapievorm die heel goed zou werken. Hierin zat een grote uitdaging, die mij deed besluiten hier meer van af te willen weten.

HYPNOTHERAPEUT
Naast mijn werk bij de Sociale Dienst in Amsterdam, studeerde ik hypnotherapie. En omdat het zo’n mooi vak is, bleef ik allerlei trainingen, workshops, lezingen en opleidingen daarover volgen. 30 Jaar geleden ontving ik als hypnotherapeut mijn eerste cliënt. Ik gaf mijn werk in Amsterdam op, en wijdde me volledig aan mijn praktijk. Ik heb nooit geteld hoeveel cliënten ik sindsdien behandelde, maar het waren er veel.
In mijn begin jaren werd ik bestuurslid en later vice-voorzitter van de VETH, een beroepsvereniging voor hypnotherapeuten die later fuseerde tot de NBVH (Nederlandse Beroepsvereniging van Hypnotherapeuten). Hier werd in tijdens een bestuurscrisis gebombardeerd tot interim-voorzitter.

VAN HYPNOTHERAPIE DOCENT TOT DIRECTEUR VAN DE TRANCEART ACADEMIE
Na een jaar of 5 werd me door een opleiding gevraagd les te geven in hypnotherapie. Dat deed ik drie jaar met plezier, waarna ik een tijdje stopte. In deze ‘rustperiode’ groeide het verlangen om een nieuwe opleiding op te zetten. Een verlangen om mijn kennis en ervaring over te dragen en met passie de wereld een mooie en effectieve vorm van heling aan te reiken. Ik onderzocht de essentie van hypnotherapie, verkende wat daarvoor nodig was, welke vakken gedoceerd en getraind zouden moeten worden,en hoe dat het best zou kunnen gebeuren. Langzaamaan verrees een prachtig bouwwerk.
De TranceArt Academie was geboren. Deze droom werd definitief toen Bertien en ik op januari 1999 voor het eerst onze poorten openden voor de eerste les aan onze eerste lesgroep.
Hier begon de uitdaging voor mij om mijn werk als docent, trainer, begeleider en organisator niet aflatend op een hoger plan te brengen; mijn wens om constant te groeien maakt me gelukkig!
Na ruim 15 jaar samen met Bertien directeur te zijn geweest van de TranceArt Academie, besloten Bertien en ik het wat rustiger aan te gaan doen, en droegen we de TranceArt Academie over aan Susanne Sauer en Karel Dronkert. Vanaf 1 september 2014 zijn zij de directie van TranceArt. Bertien en ik blijven daar nog wel les geven.

AUTEUR
In deze tijd schreef ik enkele boeken. Een handboek hypnotherapie Heelheid in Wording, waarvan de tweede druk 'Handboek Hypnotherapie' ging heten. Daarna schreef ik twee andere handboeken 'Medische Hypnotherapie' en 'De Binnenwereld Spreekt'.

TOEKOMST
Ik blijf mijn passie, lesgeven, trainen en therapie geven nog een tijdje uitoefen; gewoon omdat het fijn is.
Hoewel ik in Hilversum woon, woon ik voor een deel van de tijd in Tsjechië. Dat betekent, dat ik alleen die cliënten aan kan nemen, met wie ik in de perioden van aanwezigheid in Nederland verantwoord therapie kan bedrijven.

 

Contactinformatie:

Adres:
Postcode/Plaats: 1215 PV Hilversum
Telefoon: 06-40806131
E-mail: info@josolgers.nl
Website: www.josolgers.nl