Naam therapeut: Barbara Oosterwaal
NBVH Lidnummer:
AGB praktijk: 90055582
AGB therapeut: 90046973
Overige licenties:
Vergoeding door aanvullende ziektekosten- verzekering: Ja, (deels) vergoed door meeste verzekeraars
Beeldbellen (online consulten): Ja

 

Specialisaties:

Iets over mij:

Frans sprekendAl heel lang ben ik gefascineerd door menselijke relaties. En door taal, dat mooie communicatiemiddel dat soms ontoereikend is om uit te drukken hoe je je voelt.
Geïnspireerd door de prachtige klanken van het Frans, ging ik Franse taal- en letterkunde studeren. Om van heel veel romanpersonages te vernemen wat hun problemen waren, en hoe ze die al dan niet oplosten. Met de specialisatie 'psychoanalyse en literatuur' legde ik al de basis voor een speurtocht in de menselijke psyche. Na mijn studie ging ik werken als docent Frans, redacteur en projectmanager. En ik werd moeder van twee kinderen.
In mijn privéleven gebeurden er dingen die me ertoe brachten op zoek te gaan in mijn eigen innerlijke wereld. Ik ging in therapie, ontdekte veel en kon problemen oplossen. Jaren later bleek dat ik nog meer moest onderzoeken om gelukkig te kunnen worden. Ik ging meerdere malen naar Frankrijk om groepstherapie te doen, in een Franse groep. Ook nu weer kon ik dingen veranderen, en kwam er ruimte voor iets nieuws.
Ik bleef dit soort activiteiten doen, en las veel over 'persoonlijke ontwikkeling' en therapie. Met de jaren kwam het besef dat ik het roer wilde omgooien, en anderen wilde gaan begeleiden in hun proces. Daarom volgde ik een driejarige opleiding counseling & integratieve psychotherapie. Hierin komt alles samen wat ik geleerd en ervaren heb: de verbeeldingskracht die nodig is om met het onbewuste in contact te kunnen zijn, het spelen met taal (waar vooral Franse therapeuten zo goed in zijn), mijn eigen transformatieproces. Ik heb een 'gereedschapskist' vol technieken meegekregen om mensen te kunnen begeleiden. En dat werkt! Het is steeds weer prachtig om te zien hoe mensen hun eigen mogelijkheden ontdekken en kiezen wat bij hen past, hoe ze veranderen..... Ik voel me bevoorrecht dat ik daarbij aanwezig mag zijn.
In 2014 ben ik toegetreden tot het bestuur van de NBVH, omdat ik het belangrijk vind dat hypnotherapie op de kaart gezet wordt als een serieuze, goedwerkende behandelwijze uitgevoerd door bekwame therapeuten.

 

Contactinformatie:

Adres: Oranje Nassaulaan 69
Postcode/Plaats: 3722 JL Bilthoven
Telefoon: 06-24903381
E-mail: info@faceaface.nl
Website: www.faceaface.nl