Over Parkinson

Naar schatting meer dan 55.000 Nederlanders leiden aan de ziekte van Parkinson.  In tegenstelling tot vroeger heeft ook een groeiend aantal dertigers en veertigers last van deze ziekte. Er is geen enkele methode bekend die genezing mogelijk maakt.
Door de vele en vaak uiterst hinderlijke symptomen wordt de kwaliteit van leven aanzienlijk verminderd. Daarom richten behandelingen zich vooral op het verminderen van de symptomen en het verlichten van de klachten.

Wat hypnotherapie en zelfhypnose hierbij kunnen betekenen

Hypnotherapie blijkt volgens een studie van de Baylor University in Texas in hoge mate effectief bij het bestrijden van veel symptomen.  De gepubliceerde casus betreft een een 51 jarige mannelijke cliënt die lijdt aan de ziekte van Parkinson.

Bijna 2 jaar nadat de diagnose werd gesteld bleken medicijnen onvoldoende verbetering te geven. De cliënt kreeg 3 sessies hypnotherapie en leerde daarnaast zelfhypnose. Tot dat moment had hij geen enkele ervaring met hypnotherapie of een andere vorm van lichaamsgerichte psychotherapie. Resultaten: 94% minder trillen in rust toestand, zie onderstaande link voor meer informatie!

Veranderingen na 3 -8 weken hypnotherapie

Daarnaast verminderden angst, pijn, stijfheid en depressieve gevoelens, sliep hij beter, zijn libido nam toe en zijn bloeddruk daalde van 130/88 naar 116/75. In 3 weken verbeterde zijn kwaliteit van leven met 14% en bij de follow-up test na 8 weken 69% .

De volledige tekst van dit artikel van april 2014 is te vinden op http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3600366/